Mozaik

Legfrissebb cikkek

A csecsemő mozgása ebben az időszakban még koordinálatlan és reflexszerű.
A „Hallottad” magazin szerkesztősége áldott, szeretetben, békességben és megértésben töltendő boldog karácsonyi ünnepet kíván minden olvasójának.
Veletek vagyunk, székelyek!
60 évvel ezelőtt, 1956. október 23-án tört ki az 1956-os magyarországi forradalom és szabadságharc.
Valahogy el kell mondani, valahogy tudtára kell adni a világnak, ... hová lettek a hőslelkű, szelíd tekintetű férfiak, hogy mi történt 1849. október 6.-án, Aradon.
Ebben az életkorban a kicsik imádnak mászni. A legtöbben felmásznak a lépcsőn, és egy csöppet sem érdekli őket, hogyan is fognak lejutni.
Általában 1 éves kor körül kezdenek a gyermekek beszélni.
A dohánylevélben található nikotint oldotta ki, s ezzel a folyékony méreggel itatta meg áldozatait az asszony. (Fotó: Blikk Újrajátszva.)
A kockásliliom a Muravidéken, a Zalai-dombvidéken, a Zselicen, Csereháton, a Bodrogközben, a Beregi- és Szatmári-síkságon fordul elő.
Elmúlt a tél, itt a tavasz,/ minden bokor újra éled,/ a földből a virágokat/ előhúzzák a tündérek. (Végh György: Virághozó április)

Oldalak

Legolvasottabb

Jancsó Ladányi Piroska húszéves korára ötszörös gyilkossá lett, gyermeket ölt, szexuális kielégülést keresve még saját kisöccsét is...
Nyáron kedvelt kiránduló-, fürdő-, és kemping hely. A Tisza és a Túr szépsége vonzza a természetet kedvelőket.
Hosszas menetelés után megérkeztünk az emlékhelyhez. Szívszorító érzés volt. Csak álltam! Emlékezetemben felidéződtek a 2006. januári események...
Egyetlen a világon? Magyarországon biztosan az!
A zempléni hegyvidék, régi nevén Eperjes-Tokaj Érchegység középső részében, a Hegyközben, Telkibányán voltunk