Japán

Legfrissebb cikkek

A szamurájok rövid kardja, a katana kiegészítője, párja. Főként "segédkardként" funkcionált, vagy magában, beltéri harcoknál.
"...mikor a kíváncsi család bekukucskált hozzá, egy macskaszerű szörnyet láttak az anya ruhájában, amint állati maradványokat rágcsált."
A Japán földrengés áldozatai emlékére
"...ahogy belevágnak a barackba, gyereksírást hallanak. Óvatosabban vágják tovább, s amint kettévált, látják ám, hogy a mag helyén csöppnyi kisfiú nyújtózkodik."
"Csak" egy J-rock együttes. Akiknek 7 éves pályafutása alatt 3 remek album született. Akik jöttek, láttak, - nálam győztek is, - és végül feloszlottak...
Az UVERworld nevet a tagok találták ki: az "UVER" szóban az "über" és az "over" szavakat olvasztották egybe. Jelentése valami olyasmi, hogy "...
"Tan Tan Tanuki no kintama wa, / Kaze mo nai no ni, / Bura bura." (Tan-Tan-Tanuki heréje / Ha szél sem fúj / Akkor is leng-leng.)
Hunyd le szemed! Halld a gyerekzsivajt, nevetést, sikítást, érezd a popcorn- és vattacukor illatot, a hömpölygő tömeget! Nyisd ki a szemed! Egyedül vagy.
"...szörnyűségesen csúf démonok gyülekeznek a fa előtt, a tisztáson. Mikor már jó sokan voltak, körbe letelepedtek, zajos mulatozásba kezdtek."
A szentség receptje: mérhetetlen hit, önmegtartóztatás, és végül - de nem utolsó sorban - HALÁL. Csak erős idegzetűek olvassák!

Oldalak

Legolvasottabb

A történetek többnyire elrettentő például szolgálnak: hogy ne csúfoljunk másokat, ne sétálgassunk éjszaka az utcán,
Szemed sarkából mintha árnyat látnál. Odanézel - nincs ott. Megkönnyebbülsz - képzeleted tréfált meg. Pedig csak azért nem látod, mert már mögötted áll...
Merítsünk most ihletet abból, ami az emberiség örök keresztje, amivel önmagát, és a világot is pusztítja: a háborúból!
Hunyd le szemed! Halld a gyerekzsivajt, nevetést, sikítást, érezd a popcorn- és vattacukor illatot, a hömpölygő tömeget! Nyisd ki a szemed! Egyedül vagy.
A japán kalligráfia, vagy shodō (書道) a japán írás művészete. Az írásjelek eredete az i.e. XXVIII. századi Kínáig vezethető vissza.