A tavasz csodái: gólyák és a kockásliliomok

Évről – évre várom a gólyák érkezését. Figyelem a fészkeket, amelyek a közelemben vannak, aggódom, amikor csak egyikőjüket látom a fészekben és örülök, ha  mindketten szorgoskodnak az otthonuk megújításán. Hihetetlen, hogy mi mindent beépítenek, hogy nagy és biztonságos legyen a fészkük. A szívemhez nőttek, a magyar tájhoz tartoznak.  A falvak sivárak lennének nélkülük.

A másik csoda, amit nagyon várok tavasszal, az a kockásliliomok virágzása. Ma kirándultunk Márokpapi határába, reménykedve, hogy kinyíltak már a törékeny száron billegő kis virágok. A réten, az erdőben néhol térdig ér a víz, zsombékról – zsombékra lépve haladtunk előre. Hamar megtaláltuk a lila liliomokat. Az erdő szélén kevesebb, bentebb a szélvédett helyeken több nyújtózkodott a nap felé. Meghatóan szépek, mindenkinek látni kellene egyszer!

 

Kapcsolódó cikkek

A kockásliliomok törékenyen állnak a fűben ... Elvarázsolt tündérlányok, kockás lila ruhában... a tavasz lírája.
Elmúlt a tél, itt a tavasz,/ minden bokor újra éled,/ a földből a virágokat/ előhúzzák a tündérek. (Végh György: Virághozó április)
Változtass a stratégiádon, ha valami nem sikerül, és meglátod, minden jobbra fordul!
A Négy évszak a tökéletesség szimbóluma. Minden évszak három tétel - az isteni rend szimbóluma, - összesen tizenkét tétel
Várnai Zseni (Weisz Eugénia, 1890.május 25. – 1981. október 16.) József Attila-díjas költő.
Köszönt e vers, élet, örökkön élő,/ Fogadd könnyektől harmatos dalom:/ Szívemnek már a gyász is röpke álom,/ S az élet: győzelem az elmúláson.
A húsvét a keresztények legfontosabb ünnepe. A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt.
És lesz-e még/ hogy fölfakad/ a borulat,/ s küld-e a nap/ egy sugarat,