Romantikus fények- hangulatos mécsestartók

Őszi téli estéken, amikor sajnos korán besötétedik, szinte észre sem vesszük, hogy egyre gyakrabban gyújtunk esténként mécseseket, ezzel is melegebb hangulatot csalogatva otthonunkba. Néhány egyszerű, bármelyik otthonban fellelhető hozzávalóból magunk is romantikus mécsestartókat készíthetünk az étkezőasztalra vagy az ablakpárkányra.

Mire lesz szükségünk?

Befőttesüveg
Csipke ( fellelhető a nagymama komódjában, vagy méteráru boltban )
Zsinegek, szalagok, gombok tetszés szerint a díszítéshez
Ragasztóspray

Elkészítés

Keressünk megfelelő méretű befőttesüvegeket, mossuk őket tisztára és töröljük szárazra.
Vágjuk méretre a csipkét aszerint, hogy az üvegnek minden oldalát, vagy csak az egyiket szeretnénk befedni vele. Ha van rá lehetőségünk szebb, ha körben csipkés, így pl.ha fal mellé tesszük nem csak az eleje fog szépen világítani, a falon is szép minta fog kirajzolódni. Fújjuk be az üveget a ragasztóval, majd egyenletesen, ráncmentesen simítsuk rá a csipkét és hagyjuk megszáradni.

Használhatunk csipkés tortapapírt is, de vegyük figyelembe, hogy a papír könnyen szakad, nem olyan elasztikus mint a csipkeanyag, ezért jobb, ha csak az üveg hasán, egy sávban használjuk, így az üveg beszűkülő részein nem fog összetorlódni a papír.

Miután a csipke mindenhol megszáradt, már csak a díszítés van hátra. Használhatunk jutaszalagot, egyszerű spárgát, selyemszalagot, gombokat, bármit ami ízlésünknek és otthonunk hangulatának megfelel.

Ősszel és télen nagy szükségünk van a mécsesek és lámpások fényére, hiszen sokkal kevesebb napfényben van részünk, így hangulatunk is borúsabb lehet. A mécsesek himbálózó-pislákoló fénye azonban még a szürke őszi estéken is barátságos, otthonos hangulatot teremt.

Kapcsolódó cikkek

Franz Schubert osztrák zeneszerző. Több mint hatszáz romantikus dalt, több szimfóniát, szonátát, vonósnégyest és operát írt.
Bárhol is nyitod ki a partitúrát, a szemedbe fúj a szél - jellemezte A bolygó hollandit...
Szeret lefele, vagy felfele menni? Szereti a zamatos vörös borokat? Akkor irány Szekszárd!
A rövid angliai nyarat szombaton kirándulással töltöttük. Walesbe utaztunk, hogy megnézzük a tengert Swanseaban.
Az erős szél a napsütés ellenére is igen hideg volt, szemem - szám tele hordta homokkal, ami délutánra kellemesen recsegett a fogam alatt.
„Boldog, boldog, boldog születésnapot…” énekelve. Én pedig ott ültem a heverőn, és… a zoknin kívül semmi sem volt már rajtam!
A Szerelmi álmok cím alatt sokan egyetlen, romantikus hangzású zongoradarabra gondolnak...
Lenyűgöző, érzelmekkel telített csodálatos dallam, ilyen Wally áriája