Nem modellalkattal is lehetünk csinosak, előnyös ruhakombinációk és tippek...

Csak kevés nő van, aki ne szeretné valamelyik testrészét elrejteni a kritikus pillantások elől. Széles csípő, nagy popsi, rövid lábak, és még sorolhatnánk. Előnyösen megválasztott ruhákkal csinosak lehetünk. De csak akkor, ha helyesen alkalmazzuk a praktikákat. Tippeket adunk azoknak, akik nem rendelkeznek modell alkattal, de szeretnének csinosan öltözni. Viselhetünk molett testalkattal pöttyös vagy apró mintás ruhákat? Igen, miért ne! De nem mindegy, hogyan kombináljuk a kiegészítőket. Kifejezetten előnyös lehet molettek számára a mintás, élénk színű ruhaviselet. Nem kell szürke és sötét árnyalatokat viselni, mert nem csak ez segíthet a csinos megjelenésben. Vannak testrészek, melyeket érdemes kihangsúlyozni, esetleg többet mutatni, míg a problémás részeket eltakarhatjuk, mindezt színesen és vidáman.

Karcsú lábak és erős felsőtest

A lábak mindig előtérbe helyeződnek, úgy is mondhatnánk, folyamatosan reflektorfényben vannak. De ez nem probléma, mert mintás nadrághoz kifejezetten előnyös a sötétebb felső. Nem mindegy azonban, milyen például a nyak kivágása. Erősebb felsőtesthez válasszunk V nyakú blúzt, tunikát, esetleg pulóvert. Ez így túl unalmasnak tűnhet, ezért jó választás lehet a fémes táska, cipő, esetleg mutatósabb fém színű nyaklánc. Ezek ugyanis elvonják a figyelmes azokról a területekről, melyeket problémásnak érzünk. A kiegészítők színe térjen el ruhánk színeitől.

Kerek vagy nagyobb pocakkal rendelkezőknek

Akinek nagy hasa van, nehezen talál magának olyan nadrágot, ami nem szorít és még a fazonja is szimpatikus számára. Ez ma már nem lehet probléma, ha gumírozott derekú nadrágot választunk. Sokan elborzadnak, amikor a bolt fogasain meglátják, pedig ezek a fazonok nagyon előnyösek pocakkal rendelkezőknek. Egyszer fel kell próbálni. Ettől a nadrágnak még nem kell bőszárúnak lennie, mégis csinos viselet. Pocak eltüntetéséhez jó választás lehet az oldalt megköthető felső, ami elől lazább. Semmi esetre se válasszunk szűk blúzt magunknak. Színben nyugodtan választhatjuk az élénkebbeket, de csak nadrág esetén. A többi kiegészítő legyen visszafogott színű. Mintás anyag, ha lehet, akkor maximum sálunkban tűnjön fel.

Lapos fenék

Szabás és színek együtt lehetnek segítségére azoknak, akiknek lapos fenekük. Eddig igyekeztünk eltakarni? Kár volt. Ugyanis nem az eltakarás lesz a megoldás, hanem egy rövidebb fazonú kis kabát vagy felső, ami intenzíven mintázott. Ezzel az apró praktikával egyensúlyba hozhatóak az arányok. Fektessük a hangsúlyt oda, amit szeretnénk megmutatni, de ezért nem kell eltakarnunk a problémás területet. Nadrágunk lehet enyhén répa fazonú. Viseljünk egy élénkebb színt, és igyekezzünk a kiegészítőket is ebből a színből választani. A szín tartozzon a meleg árnyalatok közé.

Nagy fenék

Színesen, mégsem színesen. Tulajdonképpen a praktika lényege azok számára, akiknek nagyobb a fenekük, mint, amit szeretnének, nem más, mint ugyan annak a színnek a viselése alul és felül. De csakis hideg árnyalatokkal. Még a kiegészítők sem térnek el a ruházat színeitől. Így nem hangsúlyozunk ki semmit, mégis letisztult, elegáns lesz megjelenésünk. Nadrág fazonok közül válaszuk a magas derekúakat, míg felső esetében a hosszabb fazonokat. Felsőnk érjen fenekünk alá. A mintás anyagokat kerüljük.

Erős lábak

Nem mindenkinek adatik meg, hogy lába vékony legyen, de mintákkal és helyes színválasztással optikailag szinte senki nem fogja észrevenni azt, amit mi nem szeretünk lábainkon, amennyiben úgy érezzük, hogy túl erős alkatúak. Válasszunk bő fazonú, V kivágású felsőt, ami az egyik segítség erős lábak eltitkolásában. A felső alá érdemes olyan blúzt vagy top-ot választani, mely hosszabb, mint a kardigán vagy pulóver. A top kivágása is legyen V alakú. Nadrág esetén az enyhén répa fazon ajánlott. A nadrág anyaga lehet mintás, de nem túl kirívóan. Az egyszínű nadrágok ugyanis kihangsúlyozzák az erős lábakat. Ruházat színeit tekintve kombináljuk a sötét és nagyon világos színeket, míg kiegészítők esetében választhatunk színeset, ami teljesen eltér ruházatunk árnyalataitól.

Rövid lábak

Sokan rövid lábakhoz is tapadós nadrágot választanak hosszú felsővel kombinálva. Ebből a kombinációból egyedül a hosszabb felső stimmel. És az sem teljesen, ugyanis a felső sokkal előnyösebb, ha harang alakú és nem túl hosszú, éppen fenekünk közepéig ér. Mintájában lehet csíkos, de nem függőlegesen, hanem vízszintesen. A felső nyak kivágása előnyös, ha csónak alakú. Nadrágfazonban válasszunk egyenes szárút, ami csípőnél kicsit szélesebb. Bármilyen furcsán is hangzik, de a nyújtott, hosszú ékszerek előnyösek. Ne válasszunk karika alakú fülbevalót.

Kapcsolódó cikkek

Nem könnyű úgy élni, hogy öröm és boldogság töltse ki a napjainkat... De biztos vagyok abban, hogy tehetünk érte!
Általában 1 éves kor körül kezdenek a gyermekek beszélni.
Az ország egyetlen tavasbarlangját, amelyet a látogatók csónakkal járhatnak be, jelenleg éppen felújítják a szakemberek.
Látjátok feleim, egyszerre meghalt/ és itt hagyott minket magunkra.
Az Egy igazi ember története fontos könyv. Látleletet tud adni ugyanis a közép-keleti-európai léthez ...
Egy éve még nem gondolta, hogy ide jut.
"Ki tudja merre, merre visz a végzet // Göröngyös úton, sötét éjjelen // Vezesd még egyszer győzelemre néped // Csaba királyfi csillag ösvényén."
A szép leány a búcsúzáskor/ Egy rózsát tűzött fel nekem./ Piros volt lágyan feslő szirma,/ Jelképed, égő szerelem!