Legszebb dalok: Simon & Garfunkel: A csend hangjai

"Diploma előtt" című filmben a szégyenlős és visszahúzódó Ben befejezte az egyetemet. Szülei akarata szerint készen áll arra, hogy jól fizető állást és feleséget keressen magának. A szülei barátainál tett látogatás során a csinos Elaine édesanyja, a középkorú Mrs. Robinson elcsábítja Bent. Miközben viszonyt kezd Mrs. Robinsonnal, Ben lassan rádöbben, hogy szerelmes az asszony lányába, Elainebe. Mire Ben végre döntésre jut és rászánja magát, hogy elvegye feleségül a lányt, Elaine már másnak ígéri a kezét. Ben azonban most már nem hagyja magát.
A rendező Mike Nichols, 1968 - ban Oscar-díjat kapott!

Ez a film ismertette meg  a világgal Dustin Hoffmant,  ebben a  filmben hangzott el középiskolás éveim legszebb dala, Simon és Garfunkel: A csend hangja

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

M.Simon Katalin olvasó, író,nyugdíjas tanítónő, Sepsiszentgyörgyön született és ott is él.
Egy szárny, egy nagy sötétlő szárny/ Támad ránk, egy égi árny./ Hát óvj, te fényességes ég,/ Tűnő fény, borulj ránk, borulj még ránk,
Távol hazájától, Radnótinak a biztonságos támaszt Gyarmati Fanni jelentette. Őhozzá szálltak a gondolatai, róla vallottak az emlékek.
"…Csak a nyugalom/ s – ott vagy – Te, benne;/ benned mélységemnek/ végtelen csendje."/
Elhunyt az irodalom egyik legnagyobb női alakja. Munkássága, embersége, tisztessége követendő példa a számunkra.
A karácsony közeledtével egyre több karácsonyi dal csendül fel. A szép zene segíti a lelket felkészülni. A szívemhez legközelebb a Csendes éj kezdetű dal áll.
Van egy ország,/ ahol álmomban jártam:/ Magyarország,
Sztálin egyik kedvenc dala egy népszerű grúz dal, a Szulikó volt.