Legszebb dalok: Most múlik pontosan

A zenei  színkavalkádnak egyik igazán érdekes és izgalmas színfoltja, a Magyarországon immár 23 éve működő Csík Zenekar, amely elsősorban a magyar népzene hiteles tolmácsolója.
Az utóbbi néhány évben olyan zenei utat választottak, amely lehetőséget ad arra, hogy minél több embernek adjon a népzene  kellemes élményt. Ezt a népzene és a könnyű műfajok  igazán érdekes és sikeres ötvözésével hozták létre. A Csík Zenekar muzsikájában a népzene kebelezi be a rockzenét, megtartva a népzene autentikus értékeit, az emberi gondolatok, érzések szép gyümölcseit, és a pop- és rockzene sok embert megérintő sodró erejét.

A Csík Zenekar munkássága azonban nemcsak ilyen szempontból érdekes, hiszen éppúgy fontos számukra a könnyű műfajon túl a klasszikus zene világa is. Magyar neves  zeneszerzőink közül Kodály Zoltán életművét tisztelve, megalkották az „Örökségünk” című műsorát, melyben szimfonikus zenekarral, kórussal és táncosokkal mutatják be - egymással párhuzamba állítva-, azokat a zene és kórusműveket, a magyar nép életében született táncokat, dallamforrásokat, amelyek Kodály Zoltánt is alkotásra késztették és amire büszkék lehetünk szerte a világon.

Csík Zenekar - Most múlik pontosan

Csík Zenekar - Hóban, fényben

Csík Zenekar - Te majd kézenfogsz és hazavezetsz

 

Kapcsolódó cikkek

Ez a film ismertette meg a világgal Dustin Hoffmant. (Fotó:Anne Bancroft és Dustin Hoffman)
Van egy ország,/ ahol álmomban jártam:/ Magyarország,
Sztálin egyik kedvenc dala egy népszerű grúz dal, a Szulikó volt.
Távol hazájától, Radnótinak a biztonságos támaszt Gyarmati Fanni jelentette. Őhozzá szálltak a gondolatai, róla vallottak az emlékek.
A karácsony közeledtével egyre több karácsonyi dal csendül fel. A szép zene segíti a lelket felkészülni. A szívemhez legközelebb a Csendes éj kezdetű dal áll.
A távolban egy kék hotel, ott lakik az Isten,/ sokszor sír, mert szeret minket/, sokszor sír, mert nem segíthet.
A Shenandoah (jelentése: csillagok csodálatos leánya) a Potomac folyó egyik mellékfolyója, mely az Appalache-hegységben ered.
Boldog Húsvétot kívánunk!