Legszebb dalok: Most múlik pontosan

A zenei  színkavalkádnak egyik igazán érdekes és izgalmas színfoltja, a Magyarországon immár 23 éve működő Csík Zenekar, amely elsősorban a magyar népzene hiteles tolmácsolója.
Az utóbbi néhány évben olyan zenei utat választottak, amely lehetőséget ad arra, hogy minél több embernek adjon a népzene  kellemes élményt. Ezt a népzene és a könnyű műfajok  igazán érdekes és sikeres ötvözésével hozták létre. A Csík Zenekar muzsikájában a népzene kebelezi be a rockzenét, megtartva a népzene autentikus értékeit, az emberi gondolatok, érzések szép gyümölcseit, és a pop- és rockzene sok embert megérintő sodró erejét.

A Csík Zenekar munkássága azonban nemcsak ilyen szempontból érdekes, hiszen éppúgy fontos számukra a könnyű műfajon túl a klasszikus zene világa is. Magyar neves  zeneszerzőink közül Kodály Zoltán életművét tisztelve, megalkották az „Örökségünk” című műsorát, melyben szimfonikus zenekarral, kórussal és táncosokkal mutatják be - egymással párhuzamba állítva-, azokat a zene és kórusműveket, a magyar nép életében született táncokat, dallamforrásokat, amelyek Kodály Zoltánt is alkotásra késztették és amire büszkék lehetünk szerte a világon.

Csík Zenekar - Most múlik pontosan

Csík Zenekar - Hóban, fényben

Csík Zenekar - Te majd kézenfogsz és hazavezetsz

 

Kapcsolódó cikkek

Ez a film ismertette meg a világgal Dustin Hoffmant. (Fotó:Anne Bancroft és Dustin Hoffman)
Sztálin egyik kedvenc dala egy népszerű grúz dal, a Szulikó volt.
Van egy ország,/ ahol álmomban jártam:/ Magyarország,
Távol hazájától, Radnótinak a biztonságos támaszt Gyarmati Fanni jelentette. Őhozzá szálltak a gondolatai, róla vallottak az emlékek.
Egy szárny, egy nagy sötétlő szárny/ Támad ránk, egy égi árny./ Hát óvj, te fényességes ég,/ Tűnő fény, borulj ránk, borulj még ránk,
Boldog Húsvétot kívánunk!
Franz Schubert osztrák zeneszerző. Több mint hatszáz romantikus dalt, több szimfóniát, szonátát, vonósnégyest és operát írt.
Lehet fiatal és idős valaki, a nőiesség a lényeg. Igyekszem karban tartani a testem... Próbálok a koromnak megfelelően öltözködni.