Legszebb dalok: Csepregi Éva énekel

A Steinmetz Miklós Gimnáziumban érettségizett 1972-ben. Általános iskolásként tanult zongorázni, később pedig hegedülni. Egy évig a Magyar Rádió gyermekkórusában, majd 1970-ben Hoffmann Ödönnél tanulta az éneklést.  A Kócbabák nevű trióban tűnt fel először az 1972-es Ki mit tud?-on, Pál Éva és Fábián Éva társaságában énekelt. A Neotonnal 1973 végén társultak, 1977-ben Neoton Família néven hivatalosan is egyesültek. 1979-ben a MIDEM fesztiválon léptek fel, ekkortól külföldön Newton Family néven váltak ismertté. 1985-től dolgozott együtt a skót származású dalszerzővel, Bob Heatlie-vel. 1992-ben született fiuk, Dávid. A Neoton Família 1990-es kettészakadása után Végvári Ádámmal és Baracs Jánossal Éva-Neoton néven folytatták. 1996-tól 1999-ig a Ruttkai Éva Színház tagja volt. Napjainkban a Neoton Família Sztárjai formációban szokott fellépni.

http://www.borsonline.hu/cikk.php?id=86638

„Egy Kis Nyugalmat”, előadó: Neoton Família

„Holnap hajnalig”, előadó: Neoton Família„Don Quijote”, előadó: Neoton Familia

Gondolj néha rá - Neoton Familia
 

 

Kapcsolódó cikkek

Szép hang, bájos arc, kedves, közvetlen ember. Ez Ruzsa Magdi!
Mozart a színművet „német opera” alcímmel látta el. Az ősbemutató 1791. szeptember 30-án Bécsben volt.
Kell még egy szó, mielőtt mennénk,/ Kell még egy ölelés, ami végig elkísér,/ Az úton majd néha, gondolj reám,/ Ez a föld a tiéd, ha elmész, visszavár.
Beatrix Potter (1866. július 28. – 1943. december 22.) angol író, illusztrátor, természettudós és természetvédő. (Fotó:Beatrix Potter)
Ez a film ismertette meg a világgal Dustin Hoffmant. (Fotó:Anne Bancroft és Dustin Hoffman)
A Shenandoah (jelentése: csillagok csodálatos leánya) a Potomac folyó egyik mellékfolyója, mely az Appalache-hegységben ered.
Ma van a születésnapja Koncz Zsuzsa Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar énekesnőnek. Isten éltesse sokáig!
A dal, Az angol beteg című filmben hangzott el, világhírű lett!