Legszebb dalok: Andrea Bocelli énekel

Dr. Andrea Bocelli olasz tenorista,  1958 – ban született,  Örökletes zöldhályoggal, amely egyre erősebben rontotta látását. 12 éves korában egy futball-labda fejen találta, és ennek következtében teljesen megvakult. A pisai egyetemen jogtudományt tanult. Egy évig ügyvédként dolgozott, mielőtt teljesen a zenének szentelte volna magát. Több hangszeren játszik. Sportos életmódot él: fut, biciklizik, lovagol, görkorcsolyázik, könnyű búvárkodik, szörfözik, sőt még páros ejtőernyős ugrást is végrehajtott.Énekesként először Pavarotti ajánlására Zuccheróval, a híres olasz popénekessel ment európai körútra, ahol a Miserere című dalt énekelték együtt. Majd Caterina Caselli Sugar c. projektjébe szerződött le. 1994-ben a Sanremói dalfesztivált  az Il mare calmo della sera című dallal megnyerte, majd a következő évben negyedik lett a Con te partirò című dallal, amelynek angol nyelvű változatát Time to say goodbye címen Sarah Brightman szopránnal együtt énekelte. Ezzel befutott és Európa-hírre tett szert. 1996-ban ez a szám közel hat hónapig vezette a német toplistákat. Amerikában 2000-ben turnézott, majd 2001. október 28-án, az Schubert Ave Mariáját énekelte.
Bocelli eddig 70 millió példányban adta el lemezeit, ezzel az úgynevezett pop-opera legsikeresebb előadójává vált.

ANDREA BOCELLI:  AVE MARIA (SCHUBERT)

Andrea Bocelli Besame Mucho

Andrea Bocelli - Santa Lucia

Kapcsolódó cikkek

Szép hang, bájos arc, kedves, közvetlen ember. Ez Ruzsa Magdi!
Mozart a színművet „német opera” alcímmel látta el. Az ősbemutató 1791. szeptember 30-án Bécsben volt.
Kell még egy szó, mielőtt mennénk,/ Kell még egy ölelés, ami végig elkísér,/ Az úton majd néha, gondolj reám,/ Ez a föld a tiéd, ha elmész, visszavár.
Beatrix Potter (1866. július 28. – 1943. december 22.) angol író, illusztrátor, természettudós és természetvédő. (Fotó:Beatrix Potter)
Ez a film ismertette meg a világgal Dustin Hoffmant. (Fotó:Anne Bancroft és Dustin Hoffman)
A Shenandoah (jelentése: csillagok csodálatos leánya) a Potomac folyó egyik mellékfolyója, mely az Appalache-hegységben ered.
Ma van a születésnapja Koncz Zsuzsa Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar énekesnőnek. Isten éltesse sokáig!
A dal, Az angol beteg című filmben hangzott el, világhírű lett!