Idézetek 3.

”Ha nő vagy, ne feledd: egy igazi varázslónak születtél, teremtő tündérnek. Ha valamit szeretnél, el fogod érni, meg fogod érinteni. Az érzelmeid segítenek megtalálni és megtartani bármit: szerelmet, munkát, célokat. Elegendő vagy te magad, a lelked és a szíved.”

"Egy lány megkérdezte barátját,hogy csinos-e. A fiú azt mondta: - Nem! A lány megkérdezte tőle, szeretne-e vele lenni örökké. A fiú válasza az volt: - Nem! A lány megkérdezte, hogy ha ő elmenne, akkor sírna-e? A fiú válasza az volt: - Nem! A lány eleget hallott, könnyek csorogtak az arcán és azt mondta, elmegy! Akkor a fiú hirtelen elkapta a lányt és azt mondta: - Te nem vagy csinos,TE GYÖNYÖRÛ VAGY! Nem szeretnék veled lenni örökké! Veled AKAROK lenni örökké! Ha elmennél, akkor nem sírnék, hanem MEGHALNÉK."

Az "Igazit" keresed? Én is azt kerestem sokáig, s mikor megtaláltam, rájöttem, hogy hiba volt. Most már az "Igazat" keresem… Mert az "Igazi" szárnyakat ad, s aztán letépi rólad, az "Igaz" odaadja a sajátját, ha zuhanni kezdesz…Az "Igazi" megcsókolja a kezed, az "Igaz" megfogja…Az "Igazi" álmodik veled, az "Igaz" virraszt melletted…Az "Igaziba" belehalsz, az "Igaz" meghal érted, ha kell!

Kapcsolódó cikkek

Adorján Béla a közelmúltban nyerte el a népi iparművész fafaragó címet. Gratulálunk és sok sikert kívánunk a munkásságához.
M.Simon Katalin olvasó, író,nyugdíjas tanítónő, Sepsiszentgyörgyön született és ott is él.
Ady forradalmi verseinek és általában politikai költészetének jelentőségét elsőként (és máig tartó érvénnyel) a nagyszerű barát
Nagydiák kora óta ír verseket. A Kelet-Magyarország, az Egyetemi Élet, az Alföld közölte írásait
...Most itt heverek a szemétdombon, törött cserép vagyok. De az emlékeimet nem veheti el tőlem senki.
"…Csak a nyugalom/ s – ott vagy – Te, benne;/ benned mélységemnek/ végtelen csendje."/
...‘Kőé’ változzak, hogyha megettem.’ Aztán a lyány meg kőé’ változott, azé’ híjják azt a nagy követ, kősziklát Lyány-kőnek…”
Ó, jöjj, Uram, mint kisded,/ ki éppen szív-bölcsőt keres;