Gianni Morandi: Térden állva jövök hozzád

1964-ben készült a film, amiben ez a dal elhangzik. Ötven éve népszerű, a zene, az énekhang beivódik az emlékezetbe. Gianni Morandi (1944. december 11. –) olasz énekes, színész énekel.

A film cselekménye:
Gianni, a fiatal vidéki fiú kénytelen megkezdeni a katonai szolgálatot Nápolyban, ahol hamar kitűnik a többiek közül, méghozzá nem a katonai teljesítményével, hanem remek hangjával, amit Nápolyban nagyon is értékelnek. A szerelem is rátalál, az őrmester szép szőke lánya viszonozza az érzelmeit. De amikor megnyer egy fontos versenyt, fejébe száll a dicsőség és hagyja, hogy egy gazdag lány magával cipelje.

Kapcsolódó cikkek

Nem véletlenül mondják azt, hogy Anglia egy másik világ. A szembe jövő emberek kedvesen mosolyognak, nyugodtak
Az éjszakák súlyos, ködös őszi lázban/ topognak fáradtan ágyam elé,
A vásárosnaményi Kraszna hídon állva láthatjuk, hogy a kis folyó óriásira nőve visszafelé folyik.
Egyik legismertebb népdalunk többféle előadásban
A "Mama", síron túli engesztelő vers a halott anya ellen elkövetett vétségért. A pszichoanalízis során tudatosuló gyermekkori traumák...
Egymagában áll a síkon mint valami őrszem. Tanúhegyként, évezredek óta őrzi a tájat.
Sztevanovity Zorán előadóművész, zeneszerző, gitáros, énekes. 2006-ban Kossuth-díjjal tüntették ki, december 8-án pedig átvehette a Prima Primissima díjat.
Örökre letette a tollat az ország legtermékenyebb szövegírója, S. Nagy István. A költő január huszadikán, a 81. születésnapján halt meg.