A furfangos mama és a fiatal pár esete az ezüst kanállal...

Egy egyetemista srác meghívja ebédre az anyját az albérletbe, ahol lakik. Az ebédnél ott van a fiú lakótársa is, egy gyönyörű lány. Az anya folyton ezt a lányt figyeli és gyanítja, hogy valami viszonyuk is lehet. Amikor vége az ebédnek, már egész biztos benne, hogy több van közöttük, mint egyszerű szobatársi kapcsolat. A srác szinte olvas anyja gondolataiban:
- Hidd el anya, tudom mire gondolsz, de nincs közöttünk a világon semmi, mi csak lakótársak vagyunk! Kb. egy hétre rá a lány gyanakvóan megy a sráchoz, és ezt mondja:
- Egy hete, mióta az anyád itt járt, nem találom a szép ezüst merőkanalat…
Mire a fiú:
- Nem tudom elhinni, hogy ő lett volna, de azért írok neki egy levelet, csak hogy biztos legyek benne. Így a fiú leül az asztalhoz és megírja a levelet:

“Kedves Anya!
Nem mondom, hogy te vitted volna el az ezüst merőkanalat a lakásunkból, és azt sem mondom hogy nem te voltál. De tény, hogy azóta hiányzik, amióta te itt jártál ebédelni.”

Néhány napra rá megérkezik az anyja válasza:

“Kedves Fiam!
Nem mondom, hogy te lefeküdtél azzal a lánnyal, de azt sem mondom hogy nem. De tény, hogy ha ő a saját ágyában aludna, akkor mostanra már régen megtalálta volna azt a merőkanalat a párnája alatt.
Anyád..”

Kapcsolódó cikkek

A sorköteles matróz éppen katonaszolgálatát töltötte egy hadihajón, mikor levelet kapott kedvesétől...
Deák Laura 1992-ben született Szatmárnémetiben, a Partiumban, Kökényesden lakik.
- Jó napot - mondta a kis herceg. - Beszélj egész mondatban -, parancsolta a pedagógus. Azaz: - Jó napot kívánok neked. - Mondd lassan utánam.
Úgy szeretném meghálálni,/ Két kezemmel megszolgálni,/ Azt, hogy felnevelt, dédelgetett, erő felett.
Az ismeretlen, illető jön felém... Barátsággal röfög... Néz. Bele a szemembe. Megáll. Megszagol.
- Azt a betyár világát! Hát, nézzenek oda, már a harmadik kakast veszem a piacon, és ez sem a tyúkokat szereti….
Naponta izgalommal figyeltük az erkélyünkön a házi rozsdafarkú madarunk fészkét, vártuk, hogy kikeljenek a fiókák.
"Ki tudja merre, merre visz a végzet // Göröngyös úton, sötét éjjelen // Vezesd még egyszer győzelemre néped // Csaba királyfi csillag ösvényén."