Csillagblog 7. Jázmin

Virágba borult a jázmin. Amikor meglátja a virágot, vagy megérzi az illatát, elönti a gyengéd szeretet. A fehér szirmok védtelenséget sugároznak és ő ettől mindig meghatódik. Négy hófehér szirom öleli körül a sárga bibét és a porzókat. Szereti a jázmint, szeretné magához ölelni a virágokat. Szeretné, ha mind az az érzés, amit a virág kivált belőle, őt erősítené.
Gyerek volt, amikor először látott virágzó bokrot. Emlékszik, hogy csak állt – állt előtte, tenyerét félve érintette hozzá a törékeny virágokhoz.
- Gyere már - hívták a többiek, de ő csak állt lenyűgözve. Megbűvölte a virágból áradó tisztaság.
Milyen csodákat alkotott a természet, milyen tökéletes csodákat.  Gazdagok vagyunk. Bár mi emberek is tudnánk ilyen tökéletesek lenni, vagy csak félig ennyire, már az is jó lenne. Igaz, gazdagok vagyunk mi is, mert tudunk szeretni. Csak ne engedjük, hogy elvesszen a szeretet, védjük, őrizzük, hátha még nem késő.

Kapcsolódó cikkek

Istenem köszönöm a legtöbbet: a szeretetet - amit adtál nekünk./ Bocsásd meg, hogy nem tudtuk megőrizni, megvédeni, megóvni a Te ajándékodat..
Látja magát, ahogy a fájdalomtól üvöltve apró darabokra tépi a saját lelkét, s a lélekrészek őrülten kóvályogva keresik a lelki társukat...
...A minap azt kérdezte, hogy van – e még hely a családi kriptában… és még hány hónapja lehet… megfullad a végén, a fia erre számít...
Ő a csoda, ő a kincsem, a mindenem, ő a lányom lánya. Kis virág, aki már két évesen egyformán folyékonyan beszélt magyarul és angolul.
Négy vasárnapon – egymás kezét fogva -, boldog szeretetben fogjuk meggyújtani a gyertyákat és várjuk a karácsonyt, mi ketten.
... Nem tudom, miért maradtam életben négyszer is, ha ma boldogtalanul kell élnem.
...Most jó. Befúj a szél az autó ablakán, szétzilálja a haját. Csak nézi, nézi a mellette ülő férfit. Fogja a kezét. Igen, érzi az érintést, látja a kezet. A levegő, eső szagú...
Valahol olvasta, hogy minden találkozásnak üzenete és feladata van, csak meg kell találni, rá kell jönni, hogy mi az. Neki az volt a feladata, hogy a másikat kisegítse ...