Tamagocsi temető Dunaszekcsőn

Tudja - e még valaki mi az a tamagocsi?

"Dínó, élt 77 napot"

Dunaszekcsőn, az Aréna Étterem Panzió Kemping parkjában található Magyarország egyetlen tamagocsi temetője.  Véletlenül fedeztük fel - egy elköltött finom ebéd után - amikor a löszdomb tetején épült kilátóhoz kapaszkodtunk fel. Középúton egyik teraszon ápolt kis sírjelek, a löszfalban kő- és márványtálával jelzett miniurna sírok találhatók.
Derülve olvasgattuk a feíratokat.

"Urnasírok"

Kilátó

... és a kilátás

A "kék Duna"

Aréna Étterem Panzió Kemping

 

Kapcsolódó cikkek

1925-ben régi kéziratok kerülnek a Pesti Napló birtokába. Kiderült, a dokumentum nem más, mint Szendrey Júlia eltűnt naplói, írásai.
Háziasításuk óta a kutyák az élet számtalan területén vesznek részt a legkülönfélébb feladatok megoldásában. (Fotó: A labrador retriever vakvezető kutya)
Ki él bennünk: a Nő vagy a Férfi? Női lelkünk van vagy férfi? Vagy mindkettő.
Nagy körültekintéssel és elővigyázatossággal közeledek majd Hozzád. Az embernek meg kell válogatnia, kivel érintkezik – bármilyen szempontból is…
Az USA éves ruha-hulladéktermelése közel 4 milliárd kg évente. Az eldobott anyagok 50%-a szintetikus szálakból készült, amit kőolajból állítanak elő.
Túlélte a Titanic-katasztrófát, először alkalmazott manökeneket és tartott VIP divatbemutatót, mégsem ismerjük úgy a nevét, mint Chanelét.
Szeretnélek újra átölelni,/ ott a hegyoldalon, a fák alatt,/ csodálni szép-, gesztenyeszemed,
Márokpapi határában, az erdő szélén és a fák között szórványosan kevesek által látott csodálatos virágok nyílnak.